Роботи йдуть за планом: Кличко розповів, коли запрацюють закриті станції "синьої" гілки метро Києва

Читать на русском
Автор
Колаж "Телеграф" Новина оновлена 29 лютого 2024, 10:57

Роботи на закритій ділянці йдуть за графіком

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив про те, що всі шість станцій метро, від "Либідської" до "Деміївської", які нині закриті, запрацюють в штатному режимі вже цього літа. Рух поїздів буде повністю відновлено.

Відповідну заяву мер столиці зробив в етері телеканалу "Київ". Кличко підкреслив, що роботи йдуть згідно з графіком.

"Зауважу, що роботи на закритій ділянці синьої гілки метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" йдуть за графіком. Тому рух поїздів мають відновити вже влітку", — зазначив міський голова.

Кличко також спростував чутки про ймовірне закриття ще 22 станцій київської підземки.

"Це брехня, яку навмисне поширюють. Поширюють, щоб обурити людей. І це небезпечна тенденція. Тому що, коли брехали, про закриті нібито станції на синій гілці — в той час, як вони працювали як укриття, — люди не ходили до них як до укриття. Йдеться ж про безпеку людей", — наголосив мер столиці.

Окремо зупинився міський голова Києва і на столичних мостах, які перебувають або в обмежено працездатному, або у непрацездатному стані. Кличко зауважив, що вони потребують особливої уваги, а фахівці підприємства "Київавтошляхміст" ведуть постійний моніторинг технічного стану споруд. За словами мера, за необхідності фахівці виконують ремонтні роботи.