Путін віддасть усе сам: Зеленський назвав умову, за якої можливі переговори з РФ та повернення територій

Читать на русском
Автор
7599
Володимир Зеленський Новина оновлена 29 березня 2024, 18:31
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Україна просить союзників посилити допомогу та тиск на РФ заради перемоги

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський президент Володимир Путін віддасть всі території, що їх захопив. Для цього Силам оборони нашої країни навіть не обов’язково відвойовувати кожну ділянку землі зі зброєю в руках.

Про це український лідер заявив в інтерв’ю CBS News. При цьому він уперше від початку повномасштабної війни заявив, що готовий на переговори з Путіним до виходу на кордони 1991 року. Однак це буде можливим лише в тому випадку, якщо Захід посилить підтримку, а ЗСУ вийдуть на "кордони 2022 року", тобто лінію, яку Україна контролювала до початку повномасштабного вторгнення.

"Нам не потрібно буде деокупувати всі наші території виключно військовим шляхом. Путін віддасть усі території, якщо Україна вийде на лінію 2022 року", — сказав Володимир Зеленський.

Якщо Росія втратить усі свої військові здобутки, то президент РФ одночасно з цим втратить впевненість у тих країнах, які поки сумніваються, а чи потрібно допомагати Україні. До того ж він втратить авторитет усередині країни. Тільки після цього російський диктатор буде готовим до діалогу, вважає Зеленський. І тоді весь цивілізований світ має вимагати від Путіна звільнити усі українські території.

Але щоб Україна спромоглася вигнати окупантів, Захід має посилити різнопланову допомогу. За словами Володимира Зеленського, партнери мають передати більше техніки та боєприпасів, посилити санкції проти Росії, а також перервати та заблокувати всі економічні зв'язки з нею.

"Перемогти — це допомогти Україні перемогти економічно, бути сильною на полі бою та допомогти політично", — сказав Володимир Зеленський.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Британії розкритикували ідею мирних переговорів із Росією. Іноземний експерт вважає, що це буде капітуляцією для України.