У 6 областях України введено графіки відключення світла: названо час

Читать на русском
Автор
Колаж "Телеграфу" Новина оновлена 05 квітня 2024, 19:03

Обсяг обмежень помірний

Увечері 4 квітня у шести областях України запроваджено тимчасові заходи обмеження споживання електроенергії. Світла у деяких будинках не буде з 18:20 до 22:00.

Про це повідомили у "Укренерго". Зазначається, що в регіонах наявний обсяг електроенергії рівномірно розподілятимуть між чергами споживачів.

На сьогодні до списків на відключення потрапили шість областей країни.

Йдеться про такі області:

  • Дніпропетровська
  • Донецька
  • Запорізька
  • Кіровоградська
  • Полтавська
  • Сумська

"Причини застосування обмежень — відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей у системі покриття споживання в окремих регіонах країни", — йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що це наслідок останніх масованих атак російських окупантів на українські електростанції. До того ж через похолодання ввечері зростає споживання.

"Обсяг обмежень помірний. Обленерго в регіонах розподілятиме обсяг електроенергії, що є, рівномірно між чергами споживачів", — додали в "Укренерго".

Обмеження енергопостачання продовжують діяти у Харківській області та для промислових споживачів у Кривому Розі.

Споживачів просять дбайливо використати електроенергію.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко розповів, коли українцям варто очікувати на масові відключення світла у 2024 році. За його словами, людям треба бути готовими, що обмеження будуть.