Де Умєров? Українців схвилювало "зникнення" міністра, у Міноборони відповіли

Читать на русском
Автор
5975
Рустем Умеров Новина оновлена 03 травня 2024, 17:14
Рустем Умеров. Фото Соцмережі

Влада вже дала офіційну відповідь

Українське суспільство не на жарт схвилювала ситуацію навколо міністра оборони Рустема Умєрова. У мережі зауважили, що його прізвище зникло з документів, зокрема, з нового наказу МО, яким визначається придатність до військової служби.

Справа в тому, що 3 травня у відкритому доступі з’явився наказ Міністерства оборони від 27 квітня "Про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України". Проте замість Умєрова його підписав тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони України генерал-лейтенант Гаврилюк.

Дехто, враховуючи, що офіційно про відставку міністра ніхто не повідомляв, висловив думку, що не виключено, що наприкінці квітня він пішов у відпустку.

При цьому ситуація триває вже далеко не перший місяць. Наприклад, те ж саме було з наказом "Про внесення змін до Положення про Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних сил України" від 27 лютого.

Олії у вогонь підлила ще й резонансна публікація головреда "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова, який, посилаючись на власні джерела, заявив, що Офіс президента нібито готує відставку віце-прем'єрміністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, "а на його місце планується призначення чинного міністра оборони Рустема Умєрова".

Втім, в українському Центрі протидії дезінформації швидко спростували цю інформацію. Там назвали її фейком. Також назвав інформацію Бутусова і радник голови ОП Лещенко. Він підкреслив, що ця неправдива інформація не тільки дестабілізує роботу уряду, а й військового керівництва "

"Поширення цього фейку в умовах активної фази російської ІПСО про "нелегітимність української влади" є вкрай безвідповідальним та є прикладом нехтування базовими стандартами інформаційної гігієни", — сказав він.

При цьому Бутусов у відповідь на звинувачення у брехні назвав Лещенка та ЦПД "фейкометами". "Фейкомети при владі мають нахабство звинувачувати після своїх ганебних заперечень звільнення Залужного", — зазначив він.

На запит "Телеграфу" в Міноборони відповіли, що міністр був у відрядженні, наразі знаходиться на своєму місці. Джерела в Міноборони натякають, що наразі про кадрові перестановки за участю Умєрова не йдеться.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністр агрополітики України Сольський подав у відставку.