Микола Сольський прокоментував свою заяву про відставку і окреслив умови, за яких може залишитися

Читать на русском
Автор
Телеграф Новина оновлена 25 квітня 2024, 19:44

Міністра агрополітики підозрюють у незаконному заволодінні землею

Микола Сольський, міністр аграрної політики України, після того, як подав у відставку, прокоментував своє рішення. Так, за його словами, він готовий працювати й надалі, якщо йому дадуть таку можливість.

Про це міністр заявив у коментарі "Телеграфу". Зауважив, що ставиться спокійно до будь-якого розвитку подій.

"Така заява може і має бути розглянута в Раді. Якщо висловлять довіру [не підтримають відставку], буду працювати, а якщо не дадуть, не буду. Я ставлюся до цього спокійно", — сказав Сольський.

Разом з тим джерела "Телеграфу" у фракції "Слуга народу" зазначають, що "голоси за відставку будуть, бо Сольський сам написав заяву на звільнення". Написаний міністром документ опублікував у своєму Facebook спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Заява Миколи Сольського

Нагадаємо, Миколу Сольського, разом з його заступником Маркіяном Дмитрасевичем, підозрюють у спробі незаконного заволодіння державною землею. 23 квітня стало відомо про те, що НАБУ вручило підозру українському міністрові.

За даними відомства, унаслідок реалізації оборудки у 2017-2021 рр. учасники схеми заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких на момент вчинення злочину становила понад 291 млн грн. Спільники також здійснили спробу заволодіти 3282 га землі вартістю близько 190 млн грн, однак їм завадили детективи НАБУ та прокурори САП, які провели обшуки та наклали на ділянки арешт. При цьому, Сольський всі звинувачення відкинув. Про це він заявив у коментарі "Телеграфу".

Раніше наше видання повідомляло про те, що НАБУ оголосила у розшук ексзаступника секретаря РНБО. Його звинувачують у зловживаннях при закупівлі автомобілів для армії.