У Раді анонсували відставки у Кабміні, під загрозою кілька міністрів: прозвучали прізвища

Читать на русском
Автор
2862
Колаж "Телеграф" Новина оновлена 19 квітня 2024, 17:45

Серед кандидатів на звільнення навіть два віцепрем'єри

Народний депутат Ярослав Желєзняк натякнув на те, що наступний тиждень у Верховній Раді України буде не лише пленарним, а ще й кадровим. За словами нардепа, українці мають побачити "парад відставок". Трохи згодом про кадрові зміни написав і його колега Олексій Гончаренко, привідкривши таємницю того, хто це може бути.

Відповідний допис Желєзняк зробив у своєму Telegram. Зауважив, що можливо це буде "не так гучно, як ви того чекали, але дуже скоро".

"Тут увага, ніхто не знає фінального рішення. Але є відчуття що це буде: зміни по Кабміну (3-4 міністри), серед яких навіть два віцепрем'єри; генпрокурор (ось тут я досі не впевнений, що прям на наступному тижні); звільнять члена/ів Рахункової палати та, можливо, ще пару позицій", — написав Желєзняк.

За словами народного обранця, також варто пам’ятати про те, що треба буде зробити певні переміщення на відкриті вакансії серед наявних міністрів. Щоправда, не факт, що всі призначення відбудуться саме наступного тижня.

Трохи згодом, нардеп Олексій Гончаренко написав у своєму Telegram прізвища тих, на кого чекає звільнення.

"Точно на вихід Верещук, Кубраков (під питанням, але скоріш за все також). Мінкульт будуть розформовувати й кудись приєднувати. Оксен Лісовий, міністр освіти, також скоріш за все — все", — написав Гончаренко.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що на Банковій обдумують звільнення генпрокурора. За інформацією ЗМІ, Костін "занадто нерішучий для цієї позиції". Також, ми писали про те, що в українському уряді незадоволені роботою віцепрем’єр-міністра України з відновлення Олександра Кубракова.