Низка країн ЄС закликає розпочати вступні переговори з Україною та Молдовою: відомо коли це може статись

Читать на русском
Автор
1585
Вступ України в ЄС Новина оновлена 05 червня 2024, 20:55
Вступ України в ЄС. Фото Колаж Телеграфу

Початок переговорів про вступ принесе додаткову мотивацію як Україні, так і Молдові

Деякі країни Європейського союзу вимагають розпочати переговори про вступ до блоку з Україною та Молдовою до кінця червня.

Про це сказано в листі глав МЗС 12 країн ЄС до бельгійської колеги, який є в розпорядженні Euractiv. Лист підписали міністри закордонних справ Швеції, Чехії, Фінляндії, Естонії, Словаччини, Румунії, Німеччини, Словенії, Польщі, Португалії, Литви та Латвії.

Чиновники закликали Бельгію, яка головує в ЄС, затвердити переговорні рамки для України та Молдови, щоб провести міжурядові конференції з двома країнами до кінця червня. Такі конференції означатимуть початок вступних переговорів із ЄС.

Посли ЄС мають обговорити початок переговорів щодо вступу України та Молдови до блоку 7 червня. При цьому ЄК надасть послам інформацію про прогрес, якого досягли країни у питанні впровадження реформ. Представники ЄС очікують, що дві країни матимуть позитивну оцінку від Єврокомісії.

"Початок переговорів про вступ принесе додаткову мотивацію як Україні, так і Молдові. Враховуючи важку ситуацію в Україні та майбутні президентські вибори і референдум щодо членства в ЄС у Молдові, це підвищило б моральний дух і сприяло б подальшій роботі над реформами в цих країнах", — наголошують очільники МЗС.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що країни ЄС розлючені спробами Угорщини блокувати допомогу Україні.