П’ять областей на порозі жорстких обмежень: де світло вимикатимуть частіше

Читать на русском
Автор
889
Варто запастись свічками та павербанками Новина оновлена 14 червня 2024, 13:29
Варто запастись свічками та павербанками. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

До кінця літа у деяких регіонах буде більше відключень електрики

В Україні влітку планують відремонтувати 5 з 9 енергоблоків атомних електростанцій (АЕС), через що у п’яти регіонах графіки відключення світла стануть більш жорсткими. Частіше вимикати електрику будуть у Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові та відповідних областях.

АЕС будуть ремонтувати поступово, і цей процес буде відбуватись до вересня. Про це експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук розповів в етері телемарафону.

Відключення світла у Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові та Львові

"Відключення, (жорсткіші ― ред.) обмеження будуть стосуватись проблемних регіонів, тобто центральний регіон, Київський і навколо нього, Харків, Одеса, Дніпро періодично і Дніпропетровська область, Львівський регіон. От в принципі ті, хто будуть страждати більше за інших", ― сказав Корольчук.

Тимчасове виведення енергоблоків АЕС найбільше відобразиться саме на цих п’яти областях. У інших відключення світла будуть більш лояльними. За прогнозом експерта, вони не перевищуватимуть трьох годин на добу.

"У всіх інших, якщо відключення будуть, то вони будуть 2-3 години максимум на добу", ― сказав Корольчук.

Раніше в "Енергоатомі" попереджали про ріст дефіциту генерації. Через це відключення світла будуть частішими. За прогнозами, графіки відключень у липні стануть жорсткішими.

Нагадаємо, "Телеграф" повідомляв, як будуть захищати українську енергетику від ворожих обстрілів. У США поділились планами.

Також вам може бути цікаво, скільки коштує закип'ятити воду в електрочайнику після зростання тарифу на електроенергію. За місяць виходить кругленька сума.