Скільки українців виживають за межею бідності: нардеп вразила цифрою

Читать на русском
Автор
2185
Людям не вистачає коштів на найнеобхідніше
Людям не вистачає коштів на найнеобхідніше. Фото Freepik

Мова про це зайшла під час обговорення збільшення податків

Понад 50% українців наразі перебувають за межею бідності. Такі дані навела народна депутатка України, членкиня комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна.

"У нас в суспільстві дуже велика градація людей з височенним доходом і на межі бідності. Ви знаєте, що в нас більше 50 відсотків людей в Україні зараз, громадян України, за межею бідності", — заявила вона в ефірі "Новини live".

Це сталося під час дискусії щодо підняття податків в Україні. Южаніна зазначила, що вона за збільшення військового збору.

"Ви знаєте, що середня заробітна плата в Україні зараз 19 тисяч? Давайте візьмемо по середній заробітній платі платити півтора відсотка, все що більше — давайте до 5 відсотків. Але не називати його воєнний збір, а це фонд допомоги Збройним силам", — пропонує нардепка.

Тим часом, як розповідав "Телеграф", у Верховній Раді хочуть підняти заплату помічникам нардепів вже з 1 липня. Наразі фонд оплати праці становить 88 тисяч, його пропонують підвищити до 132 тисяч гривень.