Григорій Козловський підтримав рідну громаду у складні часи – в Городиславичах відкрито медичний центр і ЦНАП

Читать на русском
Автор
Григорій Козловський - почесний президент і засновник ФК "Рух"(Львів), меценат і бізнесмен Новина оновлена 22 вересня 2024, 11:21
Григорій Козловський - почесний президент і засновник ФК "Рух"(Львів), меценат і бізнесмен

Засновник ФК "Рух" Григорій Козловський допоміг відкрити сучасний медичний центр у селі Городиславичі Пустомитівського району. Також тут відкрили філію Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) для місцевих жителів. На значну для Городиславичів подію завітали місцеві жителі та військові.

Григорій Козловський розповів, що ідея створення медичного центру належить його матері, адже це село, де народився та виріс Григорій.

"Ідея створення медичного центру належить моїй матері, яка завжди мріяла, щоб такий заклад з'явився в нашому селі. Я хотів втілити її мрію в життя, і за два роки нам вдалося побудувати цей медичний центр. Сподіваюсь, мама тішиться на небесах, але шкода, що ми не змогли зробити це за її життя.

Ми забезпечили центр сучасним обладнанням та медикаментами, тож тепер жителі села зможуть отримувати медичну допомогу безкоштовно. Крім того, відкриття ЦНАПу на цій території дозволить мешканцям легко отримувати адміністративні послуги", – зазначив Григорій Козловський.

Меценат додав, що має віру в те, що відкриття цих закладів зробить життя людей зручнішим і допоможе залучити більше молоді до села, створюючи всі необхідні умови для комфортного проживання.

Староста села Городиславичі Меланія Кіліштоф зазначила, що відкриття нового багатофункціонального медичного центру є важливим кроком для громади. У центрі передбачено як стаціонарне, так і амбулаторне лікування, що дозволить людям отримувати якісні медичні послуги. Окрім цього, відкрито й філію ЦНАПу, яка надасть зручний доступ до адміністративних послуг для мешканців села.

"Завдяки меценату Григорію Козловському ми змогли реалізувати цей проєкт у непростий час для країни. Сподіваємося, що відкриття цих закладів сприятиме поверненню молоді до нашого села", — підкреслила Кіліштоф.

Виконуючий обов’язки командира 45-ї окремої артилерійської бригади Ігор Поляруш в свою чергу зазначив, що відкриття нових закладів у Городиславичах – це велика подія не лише для села, а й для всієї громади.

"У складний для нашої країни час, коли ворог руйнує наші міста та села, приємно бачити, як відкриваються заклади, що дійсно потрібні людям та будуть для них корисними. Радісно, що є меценати, які пам'ятають про своє коріння та допомагають своїм рідним місцям, роблячи такі значні справи. Це надихає, і наші військові розуміють, що їхня робота має сенс, адже це демонструє нашу незламність. Важливо не лише боротися за перемогу над агресором, але й покращувати життя", – сказав Поляруш.

Раніше за підтримки Григорія Козловського у селі Городиславичі було проведено вуличне освітлення та інтернет, відремонтовано дороги, відреставровано Народний дім та бібліотеку. Крім того, у селі реалізується проєкт із розміщення багатодітних сімей та забезпечення їх житлом – на цей час є сім будинків, один з яких уже заселений. У планах збільшення кількості таких будинків, а також розвиток фермерства в місцевій громаді.

Вся Давидівська ОТГ, зокрема село Городиславичі, зараз розвивається. Жителі Городиславичів висловили подяку за підтримку та розвиток їхнього села.

"Ми дуже раді, що в нас є такі меценати. Ми вдячні за те, що про нас не забувають, і хочеться, щоб село продовжувало ставати кращим" — додали городичани.

Григорій Петрович Козловський активно сприяє розвитку не лише свого рідного села Городиславичі, а й усього регіону, особливо приділяючи увагу підтримці дітей вразливих категорій. Меценат разом із благодійною організацією "Рух у Майбутнє" організовує різноманітні заходи для дітей-сиріт та переселенців. Зокрема, для вихованців дитячого будинку "Добре серце" та дітей загиблих Героїв регулярно влаштовують свята та спортивні турніри на базі футбольного клубу "Рух", де діти отримують подарунки і беруть участь у різних активностях. Крім того, Козловський фінансує навчання студентів-медиків, які надають важливу медичну допомогу та підтримку, що також є внеском у покращення системи охорони здоров'я регіону.

Як повідомлялося раніше, видання Обозреватель опублікувало список з десяти бізнесменів Західної України, які активно розвивають спорт.

До нього увійшли відомий львівський бізнесмен та президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов, а також львівський бізнесмен та меценат, засновник Академії та ФК "Рух" Григорій Козловський.

Значну увагу Олександр Юрійович Свіщов присвячує розвитку дитячого сорту. Так за підтримки мецената у місті Лева відкрився сучасний комплекс для занять професійними видами спорту, а особливо тенісом – "Leoland". Поява нового комплексу дала можливість спортсменам та всім охочим займатись тенісом та проводити турніри цілий рік, це стало можливо завдяки критим кортам з сучасним хардовим покриттям.

Також саме завдяки підтримці Олександра Свіщова потужно розвивається водне поло. Бізнесмен очолює не тільки Федерацію водного поло України, а також є президентом ватерпольного клубу "Динамо" Львів". За його президентства клуб досягнув значних результатів.

Григорій Козловський відомий своєю підтримкою українських військових, адже майже щомісяця його "жовто-чорна" родина донатить на ЗСУ. Та не відстають "рухівці" і в спортивному житті.

Академія "Рух", яку очолює Григорій Козловський, славиться на всю Україну, адже навчає майбутніх зірок футболу, а її вихованці встановлюють різноманітні рекорди. Так нещодавно вихованці "Руху" встановили національний рекорд України з наймасовішого набивання м’яча головою.