Де росіяни просунулись та що відбувається на найзапекліших напрямках фронту: свіжі карти та дані Генштабу

Читать на русском
Автор
Бої на Донеччині
Бої на Донеччині. Фото Колаж "Телеграф"

За добу відбулось понад 70 бойових зіткнень

На Покровському та Курахівському напрямках відбуваються найзапекліші бої. Росіяни мають просування у кількох населених пунктах на Донбасі.

Як зазначає Генштаб ЗСУ, за 27 вересня відбулося понад 70 бойових зіткнень. На Покровському напрямку наші військові стримують натиск і відбили 15 атак російської армії, чотири з яких тривають й досі.

"На Куп’янському напрямку противник шість разів активно йшов на позиції наших підрозділів, на Краматорському напрямку — три штурмові дії, на Покровському — 19 спроб витіснити Сили оборони", — йдеться у повідомлені.

Водночас, за даними аналітичного порталу DeepState, у росіян є певні успіхи на фронті. Зокрема, зафіксовано просування біля Новогродівки, Миколаївки, Цукуриного, в Маринівці та Нью-Йорку.

Генштаб пише, що продовжуються бої поблизу Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки на Курахівському напрямку, а на Покровському — в районах Воздвиженки, Новоторецького, Миколаївки, Гродівки, Лисівки, Крутого Яру, Дачінського, Маринівки, Селидового та Новоторецького.

Зауважимо, що офіційно просування російської армії українська сторона не підтверджувала.

"Російські війська не забувають завдавати ударів і по своїй території, так за наявною інформацією, сьогодні окупанти здійснили шість авіаційних ударів по Курській області, залучивши сім авіабомб", — додає Генштаб.

Раніше "Телеграф" розповідав, що комбат ЗСУ приголомшив заявою про проблеми військових. Вона стосується забезпечення військових підрозділів.