Росія розпочала наступ у Запорізькій області? У мережі заявили про частковий успіх ворога

Читать на русском
Автор
953
Бої у Запорізькій області не припиняються Новина оновлена 13 жовтня 2024, 13:29
Бої у Запорізькій області не припиняються. Фото Колаж "Телеграфу"

Росіяни частково досягли успіхів під Запоріжжям

Російська армія після захоплення Вугледару начебто просунулася вперед у Запорізькій області, де досягла часткового успіху. Вони закріплюються у районі населеного пункту Левадне та можуть готуватися до подальшого наступу.

Про це повідомив моніторинговий Telegram-канал "Миколаївський Ваньок". За його даними, росіяни силами 394-го мотострілецького полку та 336-ї окремої бригади морської піхоти зуміли просунутися до Левадного. При цьому у Силах оборони України цього поки не підтверджували.

"Зустрічають їх вогнем, але тут звичайно суб’єктивно ситуація чи не дзеркальна як із Вовчанськом у травні — доповідаємо, що "ми готові", а виявилося, що не готові", — пише "Ваньок".

Крім Левадного, росіяни начебто зуміли просунутися у бік населеного пункту Новодарівка. Водночас українські військові залишили низку опорних пунктів на Бердянському напрямі.

"Так само як було у травні на Харківському напрямку, розвідка надала абсолютно всі дані, коли, ким і як противник збирається йти. Але в результаті все одно якимось чином опорні пункти загублені", — пише "Миколаївський Ваньок" і додає, що російські війська зараз "зализують рани", їхнє командування працює з відмовниками і погрожує "наслідками", якщо вони не рухатимуться вперед.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, російські війська продовжують свій наступ на Донбасі та намагаються витіснити Сили оборони України з Курської області.