Винних не покарають? Нардеп відверто розповів, що буде зі справами МСЕК

Читать на русском
Автор
784
Винних не покарають? Нардеп відверто розповів, що буде зі справами МСЕК Новина оновлена 22 жовтня 2024, 17:15

Прокурори з таких кримінальних справ зможуть використовувати лазівки

Незважаючи на численні скандали з порушеннями медико-соціальних експертних комісій (МСЕК), вироків та реальних посадок у цих справах найближчим часом чекати не варто. Їх можуть затягнути, а порушники можуть залишитися без покарань.

Таку думку висловив депутат Київської міської ради, фракція "Європейська солідарність" Леонід Ємець. Він пояснив, що сам по собі кримінальний процес у таких справах займає досить багато часу.

"Думаю, що найближчим часом точно не отримаємо, бо навіть якщо ми беремо просто кримінальний процес з процедурою збору доказів пред’явлення підозр, обвинувального акта, потім розгляд справи в суді першої інстанції, потім обов’язково розгляд апеляції, бо без цього не буде законного рішення. Потім, швидше за все, ще й буде касація", — каже депутат.

Також Ємець підозрює, що прокурори з таких кримінальних справ зможуть використати лазівки у законодавстві, щоб уникнути відповідальності. А це означає, на думку нардепа, що справи МСЕК можуть затягнути або порушників не покарають.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що голова Хмельницької обласної МСЕК Тетяна Крупа, за версією слідства, зберігала величезні суми у польських банках. Крім того, як стало відомо журналістам, у лікаря МСЕК із Вінниці виявили десяток квартир та дорогі електрокари.