Закінчила кар’єру після олімпійського золота: де зараз чемпіонка Катерина Серебрянська та як вона виглядає

Читать на русском
Автор
Катерина Серебрянская продовжує говорити російською мовою
Катерина Серебрянская продовжує говорити російською мовою. Фото Колаж "Телеграфу"

Колись гімнастка намагалася будувати кар’єру на телебаченні

Катерина Серебрянська – українська гімнастка, Олімпійська чемпіонка 1996 року. Після закінчення спортивної кар’єри вона працювала на телебаченні, а в останні роки почала вести особистий блог із уроками йоги та тренуваннями.

"Телеграф" розповість, що відомо про Катерину Серебрянську і як вона зараз виглядає.

Катерина Серебрянська — що про неї відомо

Катерина Серебрянська — Олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики в індивідуальному заліку (Атланта-1996). Заслужений майстер спорту України. Вона народилася 25 жовтня 1977 року у Сімферополі, їй виповнилося 47 років. Катерина походить із сім’ї спортсменів, її батько був майстром спорту з футболу, а мама — майстром спорту з гімнастики. Тож спорт був у житті майбутньої чемпіонки із самого дитинства, а саме художня гімнастика.

Катерина Серебрянська з юних років їздила на спортивні збори та змагання та часто отримувала перемоги на них. Проте головною її амбіцією у якийсь момент стало олімпійське золото.

Катерина Серебрянська

У 1996 році на Олімпійських іграх в Атланті Катерина Серебрянська здобула омріяну золоту медаль в індивідуальному багатоборстві, а також отримала державний хрест "За мужність", титул "Жінка року України" і, звичайно, визнання. Проте за два роки 21-річна Катерина заявила, що закінчує професійну спортивну кар’єру.

Зі сцени Національного палацу "Україна" 5 листопада 1999 року Катерина Серебрянська тепло подякувала своїм батькам і всім, хто допомагав досягти найвищого спортивного успіху.

Катерина Серебрянська

Після завершення спортивної кар’єри Катерина почала монетизувати свої спортивні навички іншим шляхом. Вона стала експертом зі здорового харчування, часто з’являлася на телебаченні, а пізніше завела власний блог. 2000-го року у Катерини народився син Євген. І вона почала поєднувати обов’язки мами та бізнес-леді.

Катерина Серебрянская

Про особисте життя Серебрянскої відомо небагато, хіба те, що вона чотири роки була у стосунках із учасником "ТНМК" Фаготом (Олег Михайлюта). А у 2009 році пара розійшлася, бо, як натякала спортсменка, вона не дочекалася пропозиції руки та серця. Незабаром Катерина зникла з публічного простору — вона переїхала жити до Лондона, і, схоже, залишається там досі.

Катерина Серебрянська

Де зараз Серебрянська і що говорить про війну в Україні

У 2015 року Катерина вийшла заміж за бізнесмена, і в 39 років народила вдруге — дочку Марію, а ще за кілька років — сина Костю. До 2023 року вона активно вела свій youtube-канал та блог у Instagram. Проте пости та відео спортсменки були російською, схоже, вона не перейшла на українську мову після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Крім того, якось Катерина Серебрянська прокоментувала свою позицію щодо війни в Україні.

"Ти можеш демонструвати свій патріотизм публічно, а можеш діяти, не висвітлюючи це в соцмережах. Це особистий вибір кожного. Я дуже люблю Україну та щиро співчуваю всім українцям, які втратили рідних та близьких. Я співчуваю всім, хто залишився без дому, без звичного життя та спокою у серці. Я молюся, щоб війна швидше закінчилася і допомагаю тим, що можу, тим, що вмію. Навіть якщо не висвітлюю це у соцмережах, як зазвичай очікують від публічних людей. Миру та любові всім", — написала вона в одному з постів у Instagram.

Раніше "Телеграф" розповідав, де зараз Міка Фаталов, який замінив у "Квартал 95" Дениса Манжосова. Народився у Баку, але має український паспорт.