Україна отримає фінансову підтримку: чи буде долар по 40 гривень цього тижня

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото Мінфін

Експерт прогнозує, що один фактор вплине на показники

Протягом цього тижня курс американської валюти сягатиме 40 гривень. Є ймовірність, що гривня зміцниться в ціні й долар трошки здешевшає.

Як повідомив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин у коментарі для ТСН, стабільність навколо 40 гривень за долар збережеться в період 20-26 травня. Окрім того, Україна має незабаром отримати фінансову та військову підтримку, що точно вплинуть на курс гривні.

"Правила гри" не змінились, до того ж невдовзі Україна отримає від США додатково 2 млрд доларів на фінансову та військову підтримку України, це дещо зменшить навантаження на наш держбюджет і додатково вплине на стабільність курсу гривні", – пояснив Пендзин.

Курс долара в Україні станом на 20 травня

За даними порталу "Мінфін", у понеділок, 20 травня, середній курс долара в українських банках становить 39,40 грн (купівля) та 39,93 (продаж). Готівковий курс — 39,93 (купівля) та 40,02 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 39,42 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, яким буде курс долара в Україні до кінця травня. Прогнозом поділився начальник департаменту казначейства банку "Глобус" Тарас Лєсовий.