Виплата грошового забезпечення для сім'ї військового: чи зміняться умови нарахування у липні

Читать на русском
Автор
Військові
Військові. Фото Генштаб ЗСУ

Нарахування здійснюватиметься до певного моменту

Родини військових за певних обставин розраховують на виплати. Зокрема вони можуть отримувати щомісячне грошове забезпечення бійця, якщо той захоплений у полон або безвісно відсутній.

Однак нарахування здійснюватиметься до певного моменту. Пояснення можна знайти у порядку "Про затвердження Порядку виплати грошового забезпечення сім’ям військовослужбовців, захоплених у полон або заручниками, а також інтернованих у нейтральних державах або безвісно відсутніх".

Згідно з пунктом 6 цього документу, сім'я щомісяця отримуватиме грошове забезпечення бійця на підставі наказу командира, начальника чи керівників військових частин за мови, якщо серед членів є:

  • військовослужбовці, захоплені у полон або є заручниками, інтернованих у нейтральні держави, – до дня їх звільнення включно;
  • військовослужбовці, що безвісно відсутні, – до дня набрання законної сили рішенням суду про визнання їх безвісно відсутніми або оголошення померлими.

Нарахування має виплачуватись їх родинам до повного з'ясування обставин захоплення військовослужбовців у полон або заручниками, їх інтернування або звільнення, або визнання їх в установленому законом порядку безвісно відсутніми чи померлими.

У постанові зазначається, що в усіх випадках виплата здійснюється не більше ніж до дня виключення військовослужбовця із списків особового складу військової частини (установи, організації).

У липні 2024 року сім'ї військових за певних обставин отримають значну суму виплати, як раніше писав "Телеграф".