Виплата сім'ям, що постраждали під час атаки на Охматдит: яка сума та куди звернутись

Читать на русском
Автор
Гривня
Гривня. Фото Мінфін

Кошти вже на рахунку понад 200 сімей

Родини, які постраждали внаслідок атаки по Охматдиту, мають право на одноразову грошову допомогу. Її максимальна сума — 54 тисячі гривень.

Перші суми вже були перераховані на рахунки понад 700 людей. Куди треба звернутись, аби отримати гроші, повідомили в Мінсоцполітики.

Атака з боку РФ по дитячій лікарні Охматдит відбулась 8 липня. У НДСЛ проходили лікування діти з найважчими діагнозами по всій Україні.

Для родин з дітьми, які постраждали тоді від бомбардувань і авіаударів, Уряд, за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), забезпечить виплату одноразової грошової допомоги в розмірі 10 800 грн на одну людину. Максимальна сума виплати на сім'ю становитиме 54 000 грн (5 осіб).

На таку допомогу розраховують:

  • родини з дітьми, які проходили лікування в НДСЛ Охматдит на момент атаки 8 липня;
  • сім'ї з дітьми постраждалих працівників приватного медичного закладу, на який також була здійснена атака.

Скільки родин вже отримали допомогу і куди потрібно звернутись

Згідно з даними, наразі ця виплата була нарахована для 206 сімей, загалом це — 709 людей, серед яких — 331 дитина.

У Мінсоцполітики наголошують, якщо дитина проходила лікування в НДСЛ Охматдит на момент 8 липня і постраждала від атаки на лікарню, а батьки протягом найближчого тижня не отримали інформації про виплату, треба звернутися за телефоном гарячої лінії — 0 800 600 017. Дзвонити можна з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 20:00, у суботу з 9:00 до 18:00, неділя — вихідний, дзвінки — безкоштовні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на дітей, які залишились без батьківського піклування, передбачена грошова допомога.