Жодних росіян на півсотні років: Україна хоче заборонити транспортне сполучення з РФ

Читать на русском
Автор
705
Жодних росіян на півсотні років: Україна хоче заборонити транспортне сполучення з РФ

Чи зможуть росіяни потрапити в Україну пішки поки що невідомо

Уряд України має намір запропонувати РНБО розширити санкції проти Росії та запровадити заборону на будь-яке транспортне сполучення терміном на 50 років.

Як йдеться у розпорядженні Кабміну від 19 січня, відповідні пропозиції мають бути напрацьовані у 10-денний термін з моменту опублікування документа.

Керівництво України пропонує:

  • заборонити пряме повітряне сполучення та використання повітряного простору над нашою країною та територіальними водами всіх літаків, чиїми власниками є російські юридичні особи;
  • заборонити в’їзд будь-яких автотранспортних засобів, включаючи автобуси та вантажівки, якщо вони зареєстровані на території Росії;
  • заборонити ввозити на територію України у всіх митних режимах будь-яких локомотивів та вагонів, взятих на облік "Російською залізницею".

Окремо у документі прописано положення про морський та річковий транспорт. Так планується заборонити швартуватись в українських портах:

  • судам під російським прапором;
  • судам, які належать чи якимось іншим чином пов’язані з росіянами;
  • судам, які колись відвідували порти на тимчасово окупованих територіях;
  • судам, зареєстрованим у російських морських та річкових реєстрах.

Також він передбачає заборону для російських моряків на входження до екіпажу суден під прапором України, окрім осіб, які перебувають у нашій країні на законних підставах.

Як повідомлялося раніше, в Україні посилено працюють над запуском роботи аеропортів. Насамперед планують відновити польоти зі Львова та Києва.