У Києві все більше дітей хворіють на грип: влада звернулася до городян

Читать на русском
Автор
Киян просять не приводити дітей із симптомами хвороби у дитячі садки та школи
Киян просять не приводити дітей із симптомами хвороби у дитячі садки та школи. Фото pixabay.com

За минулий тиждень у столиці діагностували 11 305 випадків захворювання на ГРВІ та грип

У Києві стрімко зростає захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей. Тож столичні школи можуть закрити на карантин.

Про це проінформувала прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА). Подробиці з’явилися на офіційному каналі Telegram.

Влада повідомила, що в столиці тільки за минулий тиждень виявлено 11 305 випадків захворювання на ГРВІ та грип. До речі, згідно зі статистикою, це на 2244 випадки більше, ніж у попередній тиждень.

У зв’язку з ситуацією, що склалася, київські медики звернулися до батьків з проханням не водити дітей з симптомами хвороби до дитячих садків і шкіл.

"Медики закликають батьків не водити дітей із симптомами хвороби до дитячих садків та шкіл. Щоб попередити стрімке поширення інфекцій, медики також закликають дотримуватися заходів епідеміологічної безпеки і свідомо ставитися до здоров’я", — йдеться у повідомленні.

У КМДА зазначили, що якщо рівень захворюваності серед школярів і надалі зростатиме, столична влада буде змушена рекомендувати навчальним закладам працювати дистанційно.

Нагадаємо, що з 1 лютого на Київщині діти перейшли на дистанційне навчання. Школи вже закриті на карантин через зростання кількості хворих на грип та ГРВІ.

Також відомо, що з 5 до 9 лютого на карантин закрито навчальні заклади Ужгорода.

Раніше "Телеграф" попередив, що українці атакують нові інфекції. Ситуація ускладнюється тим, що грип і ковид "працюють" у симбіозі, що викликає тяжкі ускладнення та тяжкий перебіг хвороби.