"ЛГБТ дорівнює ру**я": на київському кінотеатрі активісти залишили провокаційні написи (фото)

Читать на русском
Автор
Написи незабаром приберуть
Написи незабаром приберуть. Фото Колаж "Телеграф"

Пошуками вандалів займаються правоохоронці

У неділю, 11 лютого, на сітілайтах та стінах столичного кінотеатру "Жовтень" невідомі залишили непривабливі написи. Вандали взяли балони з чорною фарбою та залишили на будівлі наступне послання: "ЛГБТ=русня".

Під "приціл" потрапила картина українського виробництва "Уроки толерантності", яка розповідає про стереотипне ставлення українців до ЛГБТ. Про те, що сталося, стало відомо із соціальних мереж кінотеатру.

Так, вандали змалювали сітілайти та фасад київського кінотеатру "Жовтень". Ця "акція" була проведена невідомими напередодні прем’єри комедії "Уроки толерантності".

Вандали, мабуть, таким чином вирішили висловити свій протест проти "пропаганди ЛГБТК+ спільноти" в Україні.

Команда кінотеатру "Жовтень" виклала у мережу фотографії та відео, на яких видно, як співробітники знімають зі стін сітілайни з неоднозначними написами.

Варто зазначити, що вандали порівняли представників ЛГБТ-спільноти із жителями РФ. Адміністрація кінотеатру була, м’яко кажучи, здивована такою дивною реакцією на фільм, присвячений темі гомофобії.

"Ранок у нашому кінотеатрі сьогодні розпочався не з кави і не з аромату свіжепосмаженого попкорну…

Поки наша нація бореться за свою свободу, за свободу волевиявлення, демократію, за повагу до особистого вибору — деякі наші співгромадяни досі підтримують російські наративи, адже це там переслідують і забороняють представників ЛГБТ спільноти.

Вандали пофарбували фасад і сітілайти кінотеатру за те, що ми демонструємо українське кіно, у якому якраз і висміюється відношення суспільства до теми ЛГБТ. Невже вам на думку не спадає, що тим самим ви відтягуєте країну назад у радянську прірву, у совєтський союз, де не тільки сексу не було?!…" — таке повідомлення з’явилося в соцмережах кінотеатру.

Кінотеатр "Жовтень" зазнав нападів вандалів

Для довідки: Комедія "Уроки толерантності" — це фільм присвячений відношенню українців до ЛГБТ. Фільм Аркадія Непіталюка руйнує стереотипний образ гея у кіно та змушує задуматися над багатьма речами.

Комедія "Уроки толерантності" створено за п’єсою Ігоря Білиця "Гей-парад". Пересічна українська родина Найдюків, а особливо її чоловіча половина, роками залякувалася страшними "чужоземними" геями. Вони звикли висміювати будь-яку іншу і агресивно сприймати незрозумілі речі. Але тут з’являється державна програма євроінтеграції "Уроки толерантності", яка пропонує пільги сім’ям, за умови, що в їхньому будинку певний час поживе представник ЛГБТ-спільноти. Раціональний розрахунок перевищує страх і Найдюки віч-на-віч стикаються з тим самим геєм …

Раніше ми розповідали про те, що "Телеграф" з’ясував, чи є різниця між ставленням до ЛГБТ в Україні. Незважаючи на задекларований у Конституції європейський вектор руху та пов’язані з ним реформи, Україна ще далека від законодавчого усунення дискримінації та юридичного захисту прав сексменшин.