"Нам страшно, що ми можемо бути наступними": у Києві друзі вбитого підлітка на фунікулері зібралися на мітинг (відео)

Читать на русском
Автор
Вбивство неповнолітнього на київському фунікулері
Вбивство неповнолітнього на київському фунікулері. Фото Колаж "Телеграфу"

Підозрюваному загрожує довічне ув'язнення

У четвер, 9 травня, біля будівлі Печерського районного суду Києва люди зібралися на мітинг. Його організували друзі 16-річного Максима Матерухін, якого вбили 7 квітня на фунікулері.

Підлітки вимагають, щоб підозрюваного покарали на максимальний термін, передбачений законодавством за вбивство. Про це повідомляє портал "Новини.LIVE".

Хлопці та дівчата, які вийшли на мітинг, тримали в руках плакати з гаслами: "Нам страшно, що ми можемо бути наступними", "Правозахисникам можна вбивати?", "За Максима — максимум", "Вбивство дитини — це не випадковість", "Вбив майбутнє країни".

Нагадуємо, ДБР завершило досудове розслідування вбивства неповнолітнього Максима Матерухіна на станції фунікулера. Слідство перекваліфікувало затриманому підозру на ч. 2 ст. 115 КК України — позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів. Співробітнику УДО, який вбив підлітка, загрожує довічне ув'язнення.

У ДБР зазначають, що затриманий Артем Косов відразу був відсторонений від виконання своїх обов’язків. Його командування надало повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій.

Раніше "Телеграф" писав, що з'явилося шокуюче відео з фунікулера в Києві. На записі зафіксовано момент вбивства 16-річного підлітка, на якого напав 30-річний співробітник УДО.