Киянин отримав 5 років в'язниці за крадіжку в Ашані, але є нюанс

Читать на русском
Автор
Намагався винести товар, але попався на охоронця
Намагався винести товар, але попався на охоронця. Фото Колаж "Телеграфу"

Чоловік зізнався, що вчинив злочин через скрутне фінансове становище

У Києві відбувся суд над чоловіком, який намагався незаконно винести товар з супермаркету. Загальна сума вкраденого склала 1 253 гривень.

Про це йдеться у вироку Святошинського районного суду Києва. Крадіжку чоловік здійснив у квітні 2023 року в гіпермаркеті "Ашан-Сосніних".

Там зловмисник намагався викрасти оптичну мишку, комплект мобільних тригерів, бездротові навушники, кабель, декілька лампочок та два антиперспіранти. Поцупивши товар, він сховав його в рюкзак та направився до виходу з магазину, однак його зупинив охоронець.

Чоловіку інкримінували ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене в умовах воєнного стану.

Під час судового засідання зловмисник пояснив, що вчинив злочин через відсутність коштів, при собі він мав лише 500-600 гривень. Він не міг забезпечити себе необхідними речами тому і вирішив таємно їх винести. Чоловік розповів, що з початку війни на роботі скоротили зарплату і громадянин отримує лише 2,8 тисячі гривень на місяць.

Суддя призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, але звільнив від його відбування з іспитовим строком у 2 роки. Чоловік має протягом цього періоду не вчинити нового правопорушення та виконувати покладені на нього обов'язки.

Раніше "Телеграф" писав, що у Києві чоловік, який під час застілля грабував товаришів по чарці, отримав строк. У травні цього року 42-річний киянин обікрав у різні дні чоловіка та жінку в Солом'янському районі столиці.