Євробачення 2024: хто "посунув" Україну з першого місця за новими прогнозами букмекерів

Читать на русском
Автор
Євробачення 2024 відбуватиметься в Швеції
Євробачення 2024 відбуватиметься в Швеції. Фото eurovision.ua

Протягом двох днів зазнали змін лише показники перших двох країн у рейтингу

Букмекери оновили прогноз щодо переможця на Євробаченні 2024. Раніше вони стверджували, що Україна стала головним фаворитом конкурсу.

За короткий період часу Ісландія піднялася на двадцять позицій, обігнавши Україну, яка була лідером. Рейтинг в режимі онлайн можна відстежувати на сайті Eurovision World.

Нова таблиця має такий вигляд:

  • Ісландія – 11% на перемогу
  • Україна – 9%
  • Велика Британія – 8%
  • Італія – 6%
  • Швеція – 5%
Рейтинги
Україну обіграна Ісландія

Протягом двох днів зазнали змін лише показники перших двох країн у рейтингу. Кілька тижнів першість займала Україна.

Ісландія ж з мінімальним показником 3% пасла задніх, а після оголошення палестинського учасника в нацвідборі картина кардинально помінялася. Артист Башар Мурад, який родом з Єрусалиму, братиме участь у попередньому етапі відбору на пісенний конкурс. В лютому-березні відбуватиметься місцевий нацвідбір – Söngvakeppnin.

Якщо виконавець палестинського походження отримає перемогу, він спілкуватиметься з ісландським мовником щодо того, чи прагне поїхати на шоу, де виступатиме представник з Ізраїлю. Раніше в Ісландії повідомляли, що вимагають ігнорувати ізраїльського артиста.

Раніше "Телеграф" писав, що в Румунії заявили, що цьогорічний бюджет не дає змоги представити країну на Євробаченні 2024 масштабно. Країна відмовилася брати участь у конкурсі.