Хакери залишили без опалення частину Львова: стали відомі подробиці

Читать на русском
Автор
768
freepik.com

Спеціалісти працюють над усуненням збою

У ніч проти 23 січня у Львові відбувся збій у роботі системи теплопостачання. Через це частина житлового масиву Сихів залишилася без опалення та гарячої води.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради. Зазначається, що збій у роботі системи теплопостачання ЛМКП "Львівтеплоенерго" стався приблизно о 02:00.

Внаслідок цього зупинились 324 індивідуальних теплових пункти Сихова. Станом на 9:30 175 ІТП працівники підприємства запустили в роботу. У міськраді підкреслили, що до кінця дня планують повністю відновити подачу тепла і гарячої води.

Своєю чергою у "Львівтеплоенерго" зазначили, що система керування теплопостачанням була порушена в результаті хакерської атаки. Там підкреслили, що орієнтовний термін відновлення теплопостачання – 21:00.

"Роботи з відновлення продовжуються і кількість ІТП, які відновлюють роботу, постійно зростає. До кінця дня плануємо повністю відновити роботу усіх ІТП і відновити подачу тепла і гарячої води", — повідомили у "Львівтеплоенерго".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що невідомі кіберволонтери здійснили атаку на московського інтернет-провайдера. Він забезпечував інтернетом адміністрацію Путіна та ще низку держструктур РФ.