Вимагали гроші у дружини загиблого воїна: у Запоріжжі затримали зухвалих рекетирів

Читать на русском
Автор
Затримання злочинця
Затримання злочинця. Фото прес-центр СБУ

Їм загрожує до 12 років тюрми

У Запоріжжі СБУ нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало і намагалось тримати в страху мешканців міста. Затримано рекетирів, які "вибивали" гроші з дружини загиблого воїна ЗСУ та погрожували вбити їхню дитину.

Про це повідомляє у Telegram Служба безпеки України. Задокументовано факт вимагання 10 тис. американських доларів від дружини одного із полеглих захисників України.

Після того як зловмисники дізнались, що жінка отримала від держави грошову допомогу, вони почали вимагати від неї кошти. Аргументуючи свої дії боргом її покійного чоловіка. Аби залякати жінку, рекетири постійно переслідували її та чинили психологічний тиск.

Погрожували спершу покалічити її, а потім вбити разом з неповнолітньою дитиною, у разі відмови погасити "борг".

Під час передачі трьом зловмисникам половини суми від дружини загиблого, співробітники СБУ затримали їх.

Затримання злочинця співробітниками СБУ
Затримання злочинця співробітниками СБУ

За даними слідства, злодії проживали в обласному центрі. Раніше вже відбували покарання за тяжкі злочини, у тому числі за розбій. Фігуранти обкладали "даниною" місцевих жителів, створюючи штучні конфліктні ситуації або під виглядом "повернення боргів".

Через регулярні розбійні напади на громадян учасники банди намагались поширити свій вплив на всю територію міста та в інші райони області.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинного угруповання. Його учасникам загрожує до 12 років тюрми.

Раніше "Телеграф" писав, що СБУ затримала подругу відомого терориста "ДНР".