Найсильніший вітер за останні десятиліття: шторм "Іша" накрив Великобританію та Ірландію (відео)

Читать на русском
Автор
Регіон в останні місяці часто страждає від негоди
Регіон в останні місяці часто страждає від негоди. Фото bbc.com

Шотландія оголосила "червоний рівень" небезпеки

Велику Британію та Ірландію накрив шторм "Іша", пориви сильного вітру повалили дерева, знеструмили десятки тисяч будинків та призвели до зупинки руху потягів. Зміну графіків залізниці Шотландії зафіксували ввечері в неділю та вранці у понеділок.

Пориви вітру до 159 км/год знеструмили 230 тисяч абонентів в Ірландії, 45 тис. у Північній Ірландії, 8 тис. на північному заході Англії та ще 3 тис. в Уельсі. Про це повідомляє BBC.

Що відомо про хворобу Х

У Шотландії ввели "червоний рівень" небезпеки через шторм "Іша". Пориви вітру назвали найсильнішими за останні десятиліття. Через них перекрили кілька головних доріг в Англії та Шотландії. Вітер повалив дерева і навіть перевернув кілька вантажівок.

Жахливі кадри найсильнішого вітру за останні десятиліття
Шторм накрив острів Мен
Робота в порту у Дубліна була неможливою через шторм

Пік негоди припав на ніч 22 січня. Радіолокаційна станція Бризлі Вуд, що на північному сході Англії, зафіксувала порив вітру 159 км/год. Такого потужного шторму за останні десятиліття у регіоні не було.

Через шторм "Іша" дерево впало біля автомобіля
Вітер валив дерева по всій Великій Британії, понад сотню інцидентів зафіксовано в Ірландії

Вранці 22 січня у Північній Ірландії зупинився рух на дорогах. Екстрені служби працюють, щоб очистити дороги та вулиці. У школах скасували заняття.

Національна метеорологічна служба Ірландії Met Eireann оголосила "помаранчевий рівень небезпеки" майже у всіх районах країни. Він поширюється і на Дублін. 120 рейсів було скасовано, кілька десятків перенаправлено до іншого аеропорту, повідомляє Reuters.

Понад 100 дерев по Ірландії впали через сильний вітер. Є загиблий: 40-річний чоловік помер в аварії увечері 21 січня. Інцидент стався у Клерморрісі, штат Ко Мейо, і пов’язаний із негодою, пише Irish Independent.

Раніше "Телеграф" писав, що сильні холоди в США призвели до смерті понад півсотні людей. Жертви є у різних штатах.