Вдарили по бананах: Кремль вигадав відповідь Еквадору на передачу США російської зброї

Читать на русском
Автор
1727
Росія думає, що заборона на банани сильно нашкодить Еквадору
Росія думає, що заборона на банани сильно нашкодить Еквадору. Фото Freepik

Росіяни вже вимагають від Еквадору припинити сертифікувати на імпорт продукцію п'яти бананових компаній

В Росії після довгих роздумів на тему того, як відплатити Еквадору за бажання обміняти російське озброєння на новішу зброю від США, вирішили вхопити латиноамериканську державу за банан. Кремль віддав наказ запровадити проти Еквадору так звані "бананові санкції".

Про це пише російське видання The Moscow Times. В Росії, зазначається у публікації, вважають, що заборона експорту еквадорських бананів вдарить по економіці цієї держави – оскільки Еквадор займає перше місце у світі за обсягами експорту бананів.

Відомо, що "Россельхознадзор" вже відправив до Міністерства сільського господарства Еквадору вимогу призупинити з 5 лютого сертифікацію бананів, які експортують до РФ п'ять еквадорських компаній – Agzulasa, Don Carlos Fruit, Agroaereo Fruit Export, Asociacion de Produccion Agropecuaria de el oro Asoproagroro, Comercializadora de Banano. В російській державній установі заявили, що там нібито знайдено небезпечного карантинного шкідника – багатоядну муху-горбатку.

Додамо, що такий сценарій для російських терористів доволі звичний – дуже часто, коли в Росії виникають суперечки з державами, що експортують до РФ продукцію агросектора, "Россельхознадзор" моментально "знаходить" в товарах "шкідників" та забороняє ввозити їх до Росії. Так вже неодноразово було з турецькою агропродукцією, а також, ще до війни – з українською.

Нагадаємо, ще 31 січня Еквадор вирішив передати США військову техніку російського виробництва та замінити "російський металобрухт" на сучасне американське озброєння на суму 200 мільйонів доларів. Президент Еквадору Даніель Нобоа наголосив, що йдеться про некондицію, на що в Росії відреагували істерикою.

Росіяни істерять, оскільки з США військова техніка буде передана Україні. В Еквадорі тим часом оцінили реакцію Кремля, як "неадекватну" та пообіцяли, що не відмовляться від планів обміняти озброєння.