Санкції вдарили по геймерах із РФ та Білорусі: подробиці

Читать на русском
Автор
586
Розваг у росіян ще менше
Розваг у росіян ще менше. Фото Pexels

Про введення обмежень заявили одразу у двох джерелах

Російські та білоруські геймери більше не можуть активувати відеоігри компанії Sony на онлайн-сервісі Steam. Після вторгнення РФ в Україну корпорація припинила постачання нових кінострічок у РФ і пообіцяла припинити випуск відеоігор.

Про заборону на активацію геймерам поінформував російський дистриб’ютор та видавець "Бука". Відповідне повідомлення було опубліковано в публікації про замовлення гри Horizon Forbidden West.

Цю інформацію також підтвердив онлайн-магазин Steampay. Клієнтів-геймерів попередили, що на території Росії та Білорусі не можна активувати відеоігри у Steam. Зазначимо, що ці обмеження не розповсюджуються на користувачів з інших країн Співдружності Незалежних Держав (СНД).

Нагадаємо, що у грудні 2023 року в Росії запропонували обмежити доступ до відеоігор. Нібито вони утворюють негативний образ РФ. Влада вважає, що через відеоігри та соцмережі молодь вербують. У Держдумі навіть заявили, що через ці канали "надходять погрози від України".

Раніше "Телеграф" писав, що компанія Sony презентувала перший електрокар. Його показали публіці на початку січня, але випустять лише у 2025 році. Модель називається Sony Afeela, це повнорозмірний седан з електроустановкою.