"Шокує інше": в Польщі відреагували на звинувачення Путіна у розв'язанні Другої Світової війни

Читать на русском
Автор
5145
Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський
Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський. Фото Dawid Żuchowicz / Agencja Wyborcza.pl

Російський диктатор вже не вперше звинувачує Польщу

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський відреагував на інтерв'ю російського президента Володимира Путіна, в якому той, зокрема, звинуватив Польщу у "незговірливості з Гітлером", а відтак й у початку Другої Світової війни. За словами Сікорського подібну думку Путін озвучує не вперше, а тому він не здивований.

Про це очільник польського МЗС написав у мережі Х (Twitter). Сікорський зауважив, що шокувало його геть інше.

"Вже не вперше російський диктатор В. Путін звинувачує Польщу, захоплену СРСР 17.09.1939, у розв'язанні Другої світової війни. Ми звикли до параноїдальних виправдань вторгнення Росії в Україну у 2022 році. Шокує те, що цього разу їх транслює журналіст із США", — написав Сікорський.

Реакція західних ЗМІ та аналітиків на інтерв'ю Путіна

Нагадаємо, в інтерв'ю Такерові Карлсону Путін, зокрема, звинуватив поляків у нападі нацистської Німеччини на Польщу в 1939 році. За словами російського диктатора "поляки загралися з Гітлером".

"Поляки змусили, вони загралися і все-таки змусили Гітлера почати Другу світову війну саме з них. Чому почалася війна 1 вересня 1939 року саме з Польщі? Вона виявилася незговірливою. І Гітлеру нічого не залишалося, при реалізації його планів, почати саме з Польщі", — заявив Путін.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про можливі наслідки інтерв'ю Путіна Такерові Карлсону. На думку директорки зі зв’язків із громадськістю та комунікацій SCM Наталії Ємченко вони можуть бути дуже небезпечними для України.