"Варвари!": У Молдові різко відреагували на знайдені уламки російського БПЛА

Читать на русском
Автор
1257
Російський безпілотник в Молдові
Російський безпілотник в Молдові. Фото Колаж "Телеграф"

Країна рішуче засуджує невиправдані атаки Росії проти України

У Молдові відреагували на знайдені уламки дрона біля кордону з Україною. Президентка країни закликала продовжувати допомагати нашій країні.

Відповідні дописи опублікували у соцмережі Х Мая Санду та прем'єр-міністр Дорін Речан. А також очільник МЗС Міхай Попшой.

"Війна Росії з Україною знову підступила близько до Молдови. Виявлення… уламків безпілотника Shahed на півдні Молдови стало ще одним суворим нагадуванням про похмуру реальність, з якою ми стикаємося. Агресія Росії ставить під загрозу континент. Необхідно продовжувати надавати підтримку Україні", — написала Санду в соцмережі X.

Водночас прем'єр-міністр Дорін Речан заявив, що "рішуче засуджує невиправдані атаки Росії проти України, які знову торкнулися Молдови".

Засудив атаки Росії також очільник міністерства закордонних справ Міхай Попшой назвавши їх "варварськими атаками".

Нагадаємо, що поблизу українського кордону, внаслідок атаки дронів в ніч із 9 на 10 лютого в Ізмаїльському районі Одеської області виявили фрагменти російського дрона впали у полі неподалік села Етулія.

Правоохоронці заявили, є підозра, що виявлені уламки дрона є одним із безпілотників, збитих українською зенітною установкою. Влада вжила всіх необхідних заходів для підтримання громадського порядку, миру і безпеки.

Варто зазначити, що від Ізмаїлу до Етулії близько 90 км.

Раніше "Телеграф" писав, що у повітряний простір Польщі під час масованої російської ракетної атаки по Україні залетів "невідомий летючий об'єкт", який цілком міг бути ракетою.