Сина ізраїльського посла в Україні важко поранили в секторі Газа

Читать на русском
Автор
Ізраїльські танки на півдні сектору Газа
Ізраїльські танки на півдні сектору Газа. Фото ЦАХАЛ

У бою загинули двоє побратимів бійця

Син посла Ізраїлю в Україні Еяль Бродський отримав поранення під час виконання бойового завдання на півдні сектора Газа. 21-річний боєць спецпідрозділу "Маглан" був поранений під час бою в місті Хан-Юніс, на півдні сектора Газа.

Про це повідомляє 7 канал. Зазначається, що спецпризначенців під час виконання завдання обстріляли з ручного протитанкового гранатомета палестинські бойовики.

"Сержант першого класу Еяль Бродський, син посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського, отримав важке поранення під час бою в Хан-Юнісі. Еяль почувається добре і відновлюється після перенесеної операції", — пише видання.

Головні події тижня з 5 по 9 лютого 2024 року

Загрози для життя бійця немає. Повідомляється, що посол Ізраїлю в Україні разом з дружиною вилетів додому, щоб бути із сином, який нині перебуває у лікарні.

Посол Ізраїлю Міхаель Бродський зі своєю сім'єю

Разом з Еялем було поранено ще одного військового, повідомляє 7 канал. Крім того, у бою загинули й двоє побратимів бійця: старшина Аді Ельдор та старшина Алон Кляйнман.

Нагадаємо, вранці 12 лютого Ізраїль повідомив про успішне проведення спецоперації на півдні Гази, у місті Рафах, внаслідок якої вдалося звільнити двох заручників ХАМАСу. Рятувальна операція відбулася у той час, коли ЦАХАЛ завдав авіаційних ударів.