Сійярто: Через Україну та Ізраїль може розпочатися Третя світова, є лише одна надія

Читать на русском
Автор
10094
Петер Сіярто
Петер Сіярто. Фото Відкриті джерела

Він вважає, що потрібно уникнути ескалації бойових дій у цих країнах.

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вкотре видав скандальну заяву. Він сказав, що через Україну та Ізраїль може розпочатися Третя світова.

Про це Сійярто написав у Facebook після зустрічі з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем у Нью-Йорку. Політик вважає, що для того, щоб запобігти такому сценарію, зараз потрібно уникнути ескалації бойових дій у цих країнах, щоб вони не поширилися на інші країни.

"Найважливіше міжнародне завдання на даний момент — уникнути ескалації війни в Україні та на Близькому Сході. Декілька міжнародних організацій останніми роками зазнали невдачі у встановленні миру", — сказав міністр.

За його словами, Євросоюз та інші організації за останні два роки довели свою неефективність у просуванні війни в Україні у бік миру.

"Замість світу йдуть постачання зброї, які продовжують конфлікт і призводять до нових жертв", — сказав він.

Також він видав, що глобальна боротьба з тероризмом отримала "великий удар" у жовтні минулого року, коли ХАМАС запустив тисячі ракет із Ізраїлю.

"Успіх антитерористичних операцій Ізраїлю є глобальним інтересом, необхідним для захисту цивільного населення та звільнення заручників. Організація Об’єднаних Націй є останню надію на запобігання ескалації в Україні та на Близькому Сході, — сказав Сійярто, додавши, що запевнив генерального секретаря ООН, Угорщина надасть підтримку ООН для встановлення миру.

Також він нагадав, що наприкінці січня Угорщина виплатила останній внесок свого члена як держава-член за цей рік, що, як він зазначив, робить її однією з країн, що забезпечують ефективне функціонування організації, що, за його словами, є однією з країн, що забезпечують ефективне функціонування організації

Раніше "Телеграф" писав, що Сійярто прокоментував інтерв’ю російського президента Володимира Путіна американському журналісту Такеру Карлсону, який відвідав Москву. Там передбачувано позитивно відгукнулися про розмову диктатора з представником ЗМІ, який активно критикує Україну.