"Вони перемогли Гітлера": Трамп назвав Росію військовою машиною, але забув про Україну

Читать на русском
Автор
819
Колишній американський лідер зробив заяву, виступаючи перед своїми прихильниками
Колишній американський лідер зробив заяву, виступаючи перед своїми прихильниками. Фото Укринформ

Політик не згадав, що у Другій світовій війні брала участь, зокрема, Україна

Екс-президент США Дональд Трамп, котрий знову претендує на цю посаду від Республіканської партії, похвалив військові мощі країни агресора. Так, він назвав Росію військовою машиною, яка перемогла Гітлера та Наполеона.

Про це він сказав в ефірі Fox News, коментуючи конфлікт між РФ та країнами НАТО. Трамп виступав перед своїми прихильниками.

Так, за його словами, Росія нібито перемогла нацистського диктатора Адольфа Гітлера та французького імператора Наполеона Бонапарта.

"Ви дійсно протистоїте військовій машині в Росії. Росія, що вони зробили? Вони перемогли Гітлера, вони перемогли Наполеона. Так, вони військова машина", - заявив кандидат у президенти США, виступаючи в мерії Південної Кароліни.

При цьому Трамп не згадав, що у Другій світовій війні брала участь і Україна, що входила до складу СРСР, і що радянська армія воювала за допомогою західних союзників.

Також екс-президент США заявив, що за його президентства вторгнення не відбулося б, і сказав, що закликатиме європейських лідерів надавати Україні більше допомоги (раніше Трамп заявляв, що США не повинні допомагати Україні, це справа Європи).

Водночас додав, що союзники Америки у Європі мають збільшити свої витрати на оборону. Різниця зі США зараз становить 150 млн доларів.

Крім того, Дональд Трамп порівняв себе з російським опозиціонером Олексієм Навальним, який помер минулого тижня у в’язниці. Колишній глава Білого дому нагадав, що проти нього за президентства Байдена також відкрито кримінальні справи.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що країни ЄС замислюються над створенням альтернативи НАТО у разі перемоги Трампа на виборах президента США.