У Греції вас зрозуміють неправильно: один очевидний жест там має кардинально інше значення

Читать на русском
Автор
556
Звичні жести тут мають зовсім інше значення
Звичні жести тут мають зовсім інше значення. Фото Факти

Як погодитись або заперечити у Греції

Кожна культура має свої унікальні особливості. Ми розповідали, чому в Таїланді можуть причепитися до вашої дитини. Тепер поговоримо про особливості використання жестів у Греції.

Грецька культура багата на свої особливості, і мова жестів – не виняток. Якщо ви плануєте відвідати цю сонячну країну, варто знати декілька нюансів, щоб уникнути непорозумінь. Розповідаємо про це разом із greekpod101.com.

Такі звичні для нас кивок і хитання головою, які означають відповідно "так" та "ні", греки просто не сприймуть. І причина проста — їхня жестова експресія дуже відрізняється.

Греки використовують легкий нахил голови вперед, щоб сказати "так", а щоб заперечити — більш енергійний кивок голови назад. Щоб уникнути незручних ситуацій, краще використовувати словесні підтвердження або заперечення. Наприклад, "nαι" (не) – "так" і "όχι" (охі) – "так"

Пам'ятайте, що кожна культура має свої особливості, і Греція – не виняток. Трохи уваги і поваги до місцевих звичаїв допоможуть вам відчути себе комфортно і насолодитися подорожжю. Також ми розповідали, чому у Венеції ви можете отримати штраф за сидіння на землі.