"Бандера вбив півтора мільйони євреїв": Путін видав черговий перл про лідера ОУН (відео)

Читать на русском
Автор
24451
Степан Бандера Новина оновлена 06 березня 2024, 23:20
Степан Бандера

Особа лідера ОУН не дає спокою росіянам

Кремлівський диктатор Володимир Путін, який заявив, що Росія створила Бельгію, вкотре згадав про лідера українських націоналістів Степана Бандеру і приписав тому вбивство півтора мільйона євреїв.

Такий потік абсурду глава держави-агресора видав під час виступу на церемонії закриття Всесвітнього фестивалю молоді у Сіріусі (Краснодар) увечері 6 березня.

"Хто такі бандерівці? Це послідовники Бандери, який під час Другої світової війни співпрацював з Гітлером. Знищував у величезній кількості, мільйонами… півтора мільйона євреїв знищив. Поляків, росіян, білорусів, немає числа жертвам", — заявив Путін.

Як відомо, офіційні особи Росії, включаючи і Путіна, неодноразово поливали Бандеру брудом під час публічних виступів, а для російської пропаганди він взагалі є улюбленою темою для обговорення ще з 2014 року. Втім, процес його демонізації розпочався ще за радянських часів.

При цьому ненависть до Бандери серед росіян настільки сильна, що в ніч проти 1 січня 2024 року вони завдали ракетного удару по університету у Львівській області, де він колись проходив навчання.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" говорив із нардепом та екскерівником Інституту національної пам’яті Володимиром В’ятровичем, який розповів, чому навколо Бандери існує стільки міфів.