Дихає у спину Світоліній: в Україні — нова друга ракетка країни

Читать на русском
Автор
Українська тенісистка зберегла свою позицію у рейтингу
Українська тенісистка зберегла свою позицію у рейтингу. Фото facebook.com/DayanaYastremska/

Спортсменка випередила Костюк, але, як і раніше, поступається Світоліній

Жіноча тенісна асоціація (WTA) оприлюднила новий рейтинг, у якому Даяна Ястремська стала другою ракеткою України. Ястремська зберегла 29-е місце, але випередила Марту Костюк, яка опустилася на 30-й рядок.

Лідером рейтингу серед українок залишається Еліна Світоліна, яка має 20-те місце. Також у Тор-100 рейтингу від України входять Ангеліна Калініна (32) та Леся Цуренко (37), повідомляє офіційний сайт WTA.

Минулого тижня Ястремська виступала на турнірі в Австрії. Після надуспішного виступу на Australian Open – виходу до півфіналу, українка отримала wild card (спеціальне запрошення) від організаторів та прибула до Лінца під старт турніру. У першому раунді українка у трьох сетах обіграла Еріку Андрєєву, а в другому розгромно поступилася Донні Векіч з рахунком 1:6, 1:6.

У Топ-10 світового рейтингу, порівняно з минулим понеділком, не відбулося жодних змін. Список найсильніших тенісисток світу, як і раніше, очолюють Іга Свєнтек (Польща), Аріна Соболенко (Білорусь), Коко Гауфф, Джесіка Пегула (обидві — США), Олена Рибакіна (Казахстан), Онс Жабер (Туніс), Кінвен Чжен (Китай), Маркета Вондрушкова (Чехія), Марія Саккарі (Греція) та Кароліна Мучова (Чехія).

Раніше повідомлялося про суму заробітку Ястремської та інших українок за підсумками Australian Open.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу