Збірна України зімітувала гонку на чемпіонаті світу з біатлону

Читать на русском
Автор
Денис Насико
Денис Насико. Фото biathlon.com.ua

Тренер хоче вибрати оптимальний склад

Національна команда зімітувала гонку, щоб обрати четвертого біатлоніста на естафету на чемпіонаті світу-2024 у Нове Место.

Про це повідомляє suspilne.sport. За інформацією джерела, головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра за день до чоловічої естафети (17 лютого) не міг визначитися із 4 учасником перегонів, після чого зважився на експеримент.

Тренер робив вибір між Тарасом Лесюком та Денисом Насиком. Перед естафетою спортсменів змусили змагатися у швидкому темпі на невеликій ділянці траси з вогневим рубежем. Біатлоністи приходили на стрільбу з високим пульсом, проте показники стрільби при виборі фактично не враховувалися через погану погоду. У підсумку Санітра вибрав Дениса.

"На основі цього тренування важко [обрати]. Ані перший, ані другий не змогли впоратися зі стрільбою, вітер дме. Тому зрозуміліше не стало. Я використаю той факт, що Насико вже має досвід естафети. Він завжди збирався в естафеті та демонстрував себе дуже гарно", — сказав Санітра.

Склад збірної України на естафету на ЧС-2024: Прима, Підручний, Насико та Дудченко.

Нагадаємо, збірна України з біатлону провалилася на чемпіонаті Європи, де виступають переважно дублюючі склади команд. Окрім того, українські біатлоністи йдуть без нагород на Кубку світу 2023/24.