Колишній тренер "Шахтаря" замінить Хаві у "Барселоні"

Читать на русском
Автор
Роберто Де Дзербі
Роберто Де Дзербі. Фото ФК Шахтар

Італійський фахівець може очолити іспанський гранд

Каталонська "Барселона" визначилася із наступником Хаві, який після серії невдач вирішив піти з команди після закінчення сезону. Ним стане колишній головний тренер донецького "Шахтаря" Роберто Де Дзербі.

Про це повідомляє As. За інформацією джерела, кандидатура італійця схвалена президентом клубу Жоаном Лапортою та спортивним директором Деку.

У середу, 14 лютого, агенти тренера зустрілися із представниками "Барселони". У каталонському клубі назвали лише одну перешкоду на шляху до підписання контракту з Де Дзербі — мільйонні відступні "Брайтону". Якщо італієць зможе домовитися з "Брайтоном" щодо відступних, то з липня 2024 року він очолить "Барселону".

Додамо, що угода Де Дзербі із клубом АПЛ діє до 2026 року. Наразі "Брайтон" йде 9-м у турнірній таблиці АПЛ, відстаючи від єврокубкової зони на 11 очок.

Нагадаємо, Де Дзербі тренував "Шахтар" з травня 2021 року до червня 2022 року. За цей час фахівець виграв із Гірниками Суперкубок України. Наставник пізніше говорив, що пішов із "Шахтаря" через президента РФ Володимира Путіна.