"Шахтар" обікрали у Лізі Європи: відеоогляд матчу з "Марселем"

Читать на русском
Автор
2863
"Шахтар" — "Марсель"
"Шахтар" — "Марсель". Фото ФК Шахтар

Все вирішиться у Франції

У четвер, 15 лютого, "Шахтар" приймав "Марсель" у рамках першого матчу стикового раунду Ліги Європи УЄФА сезону 2023/24. Донеччани "домашню" гру провели у Німеччині.

Зустріч, що проходила у Гамбурзі на "Фолькспаркштадіоні", завершилася з рахунком 2:2. Про це повідомляє "Телеграф".

Команди з огляду на другу гру не форсували подій на полі, створивши мінімум моментів у першій половині. Примітно, що Гірники забили гол, проте бельгійський рефері Ерік Ламбрехтс поспішив свиснути фол на Зубкові, через що фактично "вкрав" гол у донеччан. У другому таймі команди грали на зустрічних курсах, що вилилося в забиті м’ячі — відзначилися П’єр-Емерік Обамеянг та Микола Матвієнко. На останніх хвилинах суперники знову обмінялися голами, які оформили Іліман Ндіай та Егіналду.

"Шахтар" – "Марсель" – 2:2

Голи: Матвієнко, 68, Егіналду, 90+2 – Обамеянг, 64, Ндіає, 90

Попередження: Конопля, 50, Зубков, 79, Егіналду, 90+3 – Балерді, 27

"Шахтар": Різник, Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля (Гочолеішвілі, 78), Степаненко (Назарина, 72), Судаков, Бондаренко, Егіналду, Зубков, Сікан (Кевін, 78).

"Марсель": Лопес, Мерлен, Балерді, Жіго, Клосс, Харіт, Унаї, Кондогбія, Мумбанья, Енріке (Ндіає, 72), Обамеянг.

Повний відеоогляд матчу "Шахтар" — "Марсель":

Статистика матчу Шахтар - Марсель
Статистика матчу Шахтар - Марсель

Гра-відповідь пройде 22 лютого в Марселі. Переможець 2-матчевого протистояння вийде у 1/8 фіналу ЛЄ, де зіграє з одним із переможців груп Ліги Європи. Жеребкування цієї стадії турніру відбудеться 23 лютого у Ньоні (Швейцарія).

Нагадаємо, "Шахтар" розпочинав єврокубкову кампанію у Лізі чемпіонів, проте на груповій стадії головного єврокубка посів 3-е місце та вилетів у плей-оф Ліги Європи. У ЛЧ донеччани (9 очок) випередили "Антверпен" (3), поступившись лише "Барселоні" (12) та "Порту" (12). "Марсель" (11 очок), у свою чергу, посів 2-е місце на груповій стадії ЛЄ, "Олімпік" випередив "Аякс" (5) та АЕК (4), поступившись пальмою першості лише англійському "Брайтону" (13).

Раніше повідомлялося, що форвард "Шахтаря" та молодіжної збірної України Богдан В’юнник відмовився тренуватися зі своїм клубом.