Шевченко прибрав Монзуль від суддівства та дав їй нову роботу

Читать на русском
Автор
859
Катерина Монзуль з 1999 року працювала арбітром
Катерина Монзуль з 1999 року працювала арбітром. Фото Українська асоціація футболу (УАФ)

Катерина Монзуль буде змушена завершити кар’єру в полі

Футбольного арбітра Катерину Монзуль призначено головою суддівського комітету України. Рішення було ухвалено на Виконкомі УАФ. Це означає, що з цього моменту арбітр припиняє свою активну діяльність у полі.

Окрім того, президент УАФ Андрій Шевченко став також головою комітету національних збірних, віце-президент УАФ Олександр Шевченко очолив комітет дитячо-юнацького футболу, а Олег Лужний став головою комітету професійного футболу України, повідомляється у релізі УАФ.

Олександр Шевченко відомий за посадою колишнього віце-президента "Руху" та голови Федерації футболу Львова.

Катерина Монзуль працювала арбітром із 1999 року, з 18 років. У цьому віці, вибираючи між кар’єрою гравця та судді, вона ставала на останньому варіанті. Відпрацювала у всіх чотирьох категоріях суддів ФФУ. На перших етапах роботи стикалася з нерозумінням з боку чоловіків, проте не залишила роботу та продовжила судити зустрічі. 24 вересня 2005 року Катерина вперше відсудила міжнародний футбольний матч між жіночими командами Фінляндії та Польщі.

11 червня 2009 року розглядалося питання про можливість довірити Катерині обслуговування ігор Першої ліги, проте виконком ФФУ в результаті відмовився залучати Катерину, оскільки, на думку ФФУ, вона не мала повної професійної підготовки. Лише за два з лишком роки, 4 жовтня 2011 року, Катерина отримала ліцензію судді Першої ліги. У 2010 році їй довірили працювати на Юнацьких Олімпійських іграх у Сінгапурі, а в 2011 році вона з’явилася і на чемпіонаті світу серед жіночих команд у Німеччині.

Раніше повідомлялося, що футболіст "Динамо" звинуватив жінок у провалі команди.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу