У Києві автомобіль припаркували просто на сходах (фото)

Читать на русском
Автор
658
Геній парковки у Києві
Геній парковки у Києві. Фото t.me/dtpkievua

Таких героїв парковки часто карають

Практично щодня в Україні знаходять водіїв автомобілів, які паркують їх не за правилами. І йдеться не лише про звичайні порушення правил стоянки та паркування, але й про випадки, які суперечать здоровому глузду.

Один із таких трапився сьогодні у Києві. Водій автомобіля Kia залишив його просто на сходах. Про це повідомляють у телеграм-каналі dtp.kiev.ua.

"Елітна парковка елітного коритця в елітному центрі елітного Києва. біля вул.Тургенєвська 3/9," — йдеться у повідомленні. До слова, Тургенєвська вулиця (тепер Олександра Кониського) розташована у самому центрі столиці, недалеко від Універмагу. Реакції соцмереж не змусили себе довго чекати.

Що загрожує водію за таке паркування?

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, за неправильне паркування можуть виписати штраф або й навіть забрати авто на штрафмайданчик. Залежно від тяжкості правопорушення, розмір штрафу складає від 340 до 850 гривень. Якщо автомобіль, припаркований неправильно, створює значні перешкоди для руху, його можуть евакуювати.

Та не лише штрафи, але й гнів перехожих можуть загрожувати злісним порушникам правил. До прикладу, як повідомляв "Телеграф", нещодавно в Одесі жорстко покарали водія, який залишив своє авто на в’їзді.