Швидкість Cybertruck виявилась міфом: Porsche 911 таки переганяє розрекламований пікап (відео)

Читать на русском
Автор
Tesla Cybertruck і Porsche 911 Turbo S
Tesla Cybertruck і Porsche 911 Turbo S. Фото motor1

Ілон Маск вже не вперше маніпулює

На початку запуску Tesla Cybertruck Ілон Маск показав вражаюче відео, де його пікап з спорткаром Porsche 911 на буксирі перемагає у перегонах такий же Porsche 911. Цей ролик викликав значний резонанс, адже у ньому наявно демонструвались можливості прискорення розрекламованого пікапа з додатковим вантажем.

Та цей ролик виявився дещо маніпулятивним. Не дивно, що він ще тоді викликав значні дискусії. Обставини перемоги — зовсім інші.

Деталі протистояння

Тепер Porsche 911 Turbo S та Cybertruck порівняли у ще одному протистоянні. У Motor1 вказують, що Porsche 911 Turbo S розганяється з нуля до сотні за 2,6 секунди.

При цьому спорткар має потужність 640 кінських сил. А Cybertruck має таке ж прискорення у конфігурації Cyberbeast — її потужність складає 845 кінських сил. Але це не має значення у перегонах на чверть милі (400 метрів).

Справжнє значення має аеродинаміка. Пікап, якщо так можна м’яко сказати", зовсім не аеродинамічний. Під час перегонів він дійсно випереджає 911 на довжину одного кузова, але потім завдяки аеродинаміці Porsche 911 Turbo S перемагає. Незважаючи на те, що він має меншу на 200 кінських сил потужність, він легко перемагає. Тому перевага Cybertruck доволі сумнівна.

Раніше "Телеграф" писав про вартість запчастин Cybertruck. Вони виявились дуже дорогими.