Як зекономити до 50% пального авто: водіям назвали дієві методи

Читать на русском
Автор
940
Економія палива
Економія палива. Фото freepik.com

Це робити не важко, а результат приємно дивує

На сучасних дорогах кожна краплина пального має значення, особливо у зв'язку з постійним зростанням цін на пальне. Шукаючи способи заощадження, автовласники активно використовують різноманітні поради та методи.

Виявилося, що деякі з них можуть дати досить помітний ефект – до 50% економії пального. Розповідаємо про них детальніше.

Що допоможе зекономити пальне?

Один з найефективніших способів полягає в зміні водійського стилю. Уникайте різких прискорень і гальмувань, плануйте маршрути так, щоб уникати заторів на дорогах і довгих очікувань на світлофорах. Це дозволить значно знизити споживання пального без значних зусиль.

Деякі технічні рішення також можуть забезпечити економію пального. Наприклад, очищення автомобіля від снігу та льоду не лише полегшує рух, але й зменшує опір повітря, що може знизити витрати пального на 10%. Також варто слідкувати за тиском у шинах та вчасно їх накачувати, оскільки це допоможе зменшити опір і покращити ефективність їзди, що своєю чергою зменшить споживання пального на 1,5-2%.

Ще одним методом є демонтаж багажника з даху автомобіля, який не використовується. У більшості випадків водії використовують багажники лише періодично, і їхня вага та аеродинамічний опір можуть значно вплинути на споживання пального.

І, звісно, важливо не забувати про регулярне технічне обслуговування автомобіля, включаючи правильний підбір моторної оливи та її заміну. Всі ці міри допоможуть максимально зекономити пальне.

Раніше "Телеграф" писав про топ-5 помилок водіїв-початківців. Їх допускає майже кожен.