Як підготувати авто до весни: корисні поради водіям

Читать на русском
Автор
Весна вже близько, а тому підготувати автомобіль до цієї пори вже треба Новина оновлена 18 лютого 2024, 14:22
Весна вже близько, а тому підготувати автомобіль до цієї пори вже треба. Фото opentv.media

Піклуватися про свою машину треба постійно — особливо, коли йдеться про зміну пори року

Весна вже не за горами, а тому настав час згадати про підготовку свого автомобіля до більш теплої погоди. Якщо вчасно та якісно зробити кілька речей зі своєю машиною, то вам не доведеться переплачувати та загалом значно витрачати кошти.

"Телеграф" підготував для водіїв перелік корисних порад щодо того, як підвести своє авто до весняного періоду. Загалом, повноцінна підготовка машини до нового сезону — це цілий комплекс дій, які потрібно виконати обов'язково.

Як підготувати авто до весни

Перше, про що одразу треба подумати — зміна гуми. Саме від неї істотно залежить ваша безпека на дорозі. Як відомо, через клімат взимку доводить їздити на зимовій гумі, а в більш теплий період року — на літній. На думку спеціалістів, змінювати шини варто лише тоді, коли стовпчик термометра впевнено закріпився та пройшов відмітку +7 градусів. Тобто, така температура повинна триматися навіть уночі. Поки такого немає, варто подумати над тим, чи треба купувати вам нові шини або може вдасться ще сезон від'їздити на старих. Не забувайте й про те, що в разі купівлі нових шин ви можете натрапити на чудову знижку, адже справжнього буму на ринку ще немає. Також варто перевірити колісні диски, чи вони не деформувались за зиму та чи нема ознак корозії.

Другим важливим компонентом щодо підготовки авто взимку є очищення кузова та підвіски, які суттєво постраждали та забруднилися. Тому, слід подбати про те, аби завітати на автомийку для ретельного очищення. Також варто попросити працівників, аби вони перевірили підвіску на наявність хімічних реагентів, якими очищують дороги. А от просто помити авто та перевірити стан лакофарбового покриття ви можете і самостійно.

Далі йде двигун. Його треба ретельно оглянути та перевірити, чи не підтікає мастило. Або, може бути якась деформація чи пошкодження різноманітних ремінних приводів. Щодо мастила, то це треба робити після кожних 10-15 тисяч км, які ви проїхали. Проте, якщо у вас сезонне мастило, то треба замінити і його. Не забудьте й за акумулятор: перевірте його місткість та зарядіть.

Також не треба забувати й за скло, дзеркала та двірники. Усі ці частини авто треба ретельно вичистити та вимити. Якщо у двірників є пошкодження, то краще подбати про їхню заміну.

Наостанок, подбайте про перевірку гальм. Сюди відноситься не лише наявність рідини у бачку гальмівної системи, але й стан колодок. Також не треба оминати гальмівні шланги, бо через вплив зовнішнього середовища вони можуть бути пошкоджені.

Звісно, що це далеко не весь список того, що треба зробити з авто перед настанням весни, але це основні правила, які допоможуть вам зберегти свою "залізну ластівку" ще на довгі роки.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як зекономити заряд і не вбити батарею на електрокарі. Ці прості поради допоможуть у керуванні електрокаром взимку.