Toyota Prius 2024 з сонячними панелями виходить на ринок: седан став ще стильнішим та потужнішим (фото)

Читать на русском
Автор
Toyota Prius 2024 року буде особливою.
Toyota Prius 2024 року буде особливою.. Фото autocar

Автомобіль матиме сонячні панелі на даху

У Великобританії представили європейську версію відомого японського седана Toyota Prius 2024. Тут модель коштуватиме близько 37 тисяч фунтів стерлінгів (45 тисяч доларів).

Передзамовлення на авто почнуть приймати уже з початку березня, а постачати перші екземпляри — влітку, пише Аutocar.

Toyota Prius 2024 року: модифікації та технічні особливості

Toyota Prius 2024 року

На ринок ЄС виходить 2 версії авто. Конфігурації Design та Excel мають по 2 двигуни — 2-літровий чотирициліндровий бензиновий та електродвигун. Сумарна потужність складає 220 кінських сил, і це набагато більше, ніж раніше. Що стосується гібридного двигуна, то він працюватиме в парі з акумулятором на 13,6 кВт•год. Підзарядивши батарею від електрики, можна отримати чистий запас ходу у 87 кілометрів.

Toyota Prius 2024 року салон

До сотні автомобіль може розігнатися за 6,7 секунди. Це робить Prius-2024 найшвидшим серед усіх представників лінійки станом на сьогодні.

Та найцікавішою особливістю автомобіля є сонячні батареї, розташовані на даху. За заявами автовиробника, завдяки ним машина може проїжджати на енергії сонця близько 1250 км на рік.

Всередині модель має схожість з Corolla — такий же 7-дюймовий цифровий дисплей, великий інформаційно-розважальний, як у Corolla, кондиціонер тощо. За додаткову плату доступне цифрове дзеркало заднього виду та 19-дюймові легкосплавні диски.

Раніше "Телеграф" повідомляв про розкішний 6-місний електрокар потужністю 544 кінські сили. Він розганяється з нуля до сотні всього за 4 секунди.