В Україні на продаж виставили літак виробництва Антонова: ціна та фото

Читать на русском
Автор
1031
Ан-12 продають у неробочому стані
Ан-12 продають у неробочому стані. Фото autobazar_ua1

У минулому цей літак робив дивовижні речі

Не лише унікальні автомобілі, спорткари та мотоцикли продають в Україні. Нещодавно, наприклад, на продаж виставили літак. Точніше, те, що від нього залишилось.

Йдеться про АН-12 1962 року випуску, спроєктований легендарним авіаконструктором Олегом Антоновим. Відповідне оголошення розміщено на інстаграм-сторінці autobazar_ua1.

Як стало відомо, літак перебуває у Рівному. Він не у робочому стані, не має двигунів та не підлягає відновленню. Схоже, у такому стані він простояв на аеродромі багато років. Продають його за 23 500 тисяч доларів на металолом. Розповідаємо історію цього легендарного літака.

АН-12: що відомо про цей літак, історія створення

Ан-12  Антонов

Ан-12 був розроблений у Київському авіаційному заводі імені Антонова під керівництвом українського конструктора Олександра Антонова. Робота над літаком почалася у 1956 році, і вже наступного року, у 1957 році, Ан-12 вперше піднявся в повітря.

Ан-12 продають

Літак був розроблений як відповідь на потреби радянських ВПС у великому транспортному літаку, призначеному для перевезення вантажів та парашутистів. Однією з ключових особливостей Ан-12 була його здатність приземлятися на непідготовлених аеродромах, що робило його вельми корисним для військових операцій та гуманітарних місій.

Українська авіація - АН-12

Ан-12 оснащений чотирма турбогвинтовими двигунами, розташованими на крилах, і має великі вантажні відділення з великими дверима на передній частині фюзеляжу. Ця конструкція робить літак дуже ефективним для швидкого завантаження та вивантаження великих вантажів.

Ан-12 став широко використовуваним у військових, цивільних та гуманітарних місіях, і деякі екземпляри досі використовуються у різних країнах світу. За роки виробництва модель не раз модернізували.

Раніше "Телеграф" писав, що в Україні продають колекційний спорткар Ferrari 360. Його ціна вражає.