Учіться! Чому собаки вміють переходити дорогу на "зебрі" та зелене світло (відео)

Читать на русском
Автор
Собака посеред дороги
Собака посеред дороги. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

У деяких випадках собаки є розумнішими, ніж окремі пішоходи

Спостереження за собаками на вулиці нерідко супроводжується цікавинками. Одне з таких явищ – їх поведінка на пішохідному переході.

Деякі собаки, ніби розуміючи правила дорожнього руху, чекають на зелений сигнал світлофора, щоб перейти дорогу. Є також такі, які переходять чітко на "зебрі". Звідки ж у них така "свідомість"?

Чому собаки вміють переходити дорогу: ймовірні причини

Найчастіше собаки вчаться переходити дорогу по "зебрі", спостерігаючи за своїми власниками. Ті, що живуть на вулиці, — за пішоходами.

Бачачи, що людина чекає зеленого сигналу світлофора, собака робить висновок, що так треба робити. Деякі власники спеціально дресирують своїх собак переходити дорогу по "зебрі".

У цьому випадку, наприклад, собака виявилась значно розумнішою, ніж деякі пішоходи.

Крім того, собаки мають природний інстинкт самозбереження. Вони розуміють, що перехід дороги в небезпечному місці може призвести до трагедії. Тому "зебра", перед якою машини зупиняються, стає для них безпечним місцем для переходу.

Собаки – соціальні тварини. Вони часто вчаться один в одного. Бачачи, що інші собаки переходять дорогу по "зебрі", вони переймають цю поведінку. Часто цуценя так вчаться у своїх матерів.

Зрозуміло, що собаки не володіють знаннями правил дорожнього руху. Їх поведінка – це результат наслідування, дресирування, інстинктів, спостереження та випадковості. Проте, це не робить їх дії менш дивовижними. Ось ще відео, що підтверджує цю думку.

Раніше "Телеграф" писав публікував неймовірні історії порятунку вцілілих собак і котів. Читайте, як безпритульним тваринам в Україні допомагають знайти родину.