Як не спалити багатоповерхівку, заряджаючи електрокар від домашньої розетки

Читать на русском
Автор
Заряджання електрокара в побутових умовах
Заряджання електрокара в побутових умовах. Фото Auto ria

Як заряджати електрокар вдома

Електрокари стають все популярнішими, але багатьох хвилює, де і як їх потрібно заряджати. Робити це можна і від звичайної домашньої розетки, але є кілька важливих моментів, які слід враховувати. Процес буде значно повільнішим, ніж від спеціального зарядного пристрою, встановленого вдома або на громадській станції заряджання. Пов'язано це з тим, що звичайна розетка надає меншу потужність.

Для заряджання електромобіля від звичайної розетки вам знадобиться спеціальний кабель із відповідними адаптерами. Переконайтеся, що кабель та адаптери відповідають вашій моделі автомобіля та можуть безпечно працювати.

Правила безпеки під час заряджання електрокара вдома

Перед підключенням електромобіля до звичайної розетки переконайтеся, що ваша електрична система може витримати таке навантаження, і не забувайте про прості правила безпеки.

Ось запобіжні заходи, яких потрібно дотримуватися, якщо ви хочете зарядити електрокар від домашньої розетки:

  1. Використовуйте лише рекомендовані зарядні пристрої: купуйте зарядки у надійних виробників і лише ті, які відповідають вашій моделі автомобіля.
  2. Перевірте стан розетки та електричної системи: перед заряджанням переконайтеся, що розетка відповідає стандартам безпеки та справно працює.
  3. Не використовуйте пошкоджені кабелі та гнізда: перед кожною зарядкою перевіряйте стан кабелів та гнізда. Задля безпеки кожен кабель оснащується спеціальним модулем захисту, але це не завжди може вберегти його від замикання або перегріву.
  4. Уникайте підвищеної вологості: зарядка автомобіля повинна проводитись у сухих умовах. Не заряджайтеся під дощем або під час сильної вологості, щоб запобігти короткому замиканню.
  5. Слідкуйте за температурою: звертайте увагу на температуру акумулятора під час заряджання. Якщо відчуваєте, що щось пішло не так, припиніть зарядку і дайте акумулятору охолонути, а потім продовжуйте.

Раніше "Телеграф" розповідав, як обирати шини для електрокарів. Вони не тільки повинні відповідати вимогам безпеки та комфорту, але й забезпечувати оптимальні характеристики для ефективної роботи.