За це можуть набити морду: типові дії автохама на українських дорогах

Читать на русском
Автор
Автохам
Автохам. Фото Auto24

В Україні багато таких водіїв, які думають лише про себе

На українських дорогах щодня відбуваються тисячі взаємодій між водіями. Більшість автомобілістів намагаються дотримуватися правил дорожнього руху та паркування і з повагою ставитися до інших учасників руху. Однак, на жаль, серед водіїв трапляються й ті, чия поведінка викликає роздратування та створює аварійні ситуації.

Такі "автохами" не лише псують настрій іншим, але й підвищують ризик виникнення аварій. Розглянемо найпоширеніші прояви неетичної поведінки на дорогах України.

Ігнорування сигналів повороту

Одна з найпоширеніших проблем — нехтування сигналами повороту. Деякі водії або взагалі не вмикають "поворотники", або роблять це в останню мить перед маневром. Інколи — уже після його початку. Така поведінка ускладнює прогнозування дій інших учасників руху та може призвести до аварійних ситуацій.

"Гра в шашки" на дорозі

Різке перестроювання між смугами, так звана "гра в шашки", дратує більшість водіїв. Такі маневри не лише порушують правила дорожнього руху, але й створюють реальну загрозу для всіх учасників дорожнього руху.

Засліплення дальнім світлом

Водії, які не перемикають дальнє світло фар при зустрічному русі, створюють аварійні ситуації на дорозі. Засліплення може призвести до тимчасової втрати орієнтації та спровокувати аварію.

Недотримання дистанції

Інколи буває таке, що авто, що їде ззаду, "впало вам на хвіст". Це ще одна дратівлива звичка деяких водіїв. Це не лише нервує, але й значно збільшує ймовірність зіткнення у разі раптового гальмування.

Неуважність на світлофорах

Водії, які відволікаються на телефон чи інші справи під час зупинки на світлофорі, а потім не реагують на зелене світло, створюють затори та дратують інших учасників руху. Зазвичай їм сигналять, адже ніхто не хоче витрачати свій час через якогось неуважного водія.

Нехтування правилами проїзду перехресть

Ігнорування правил проїзду перехресть — одна з найнебезпечніших форм поведінки на дорозі. Такі дії часто призводять до серйозних аварій та створюють хаос у дорожньому русі.

Необґрунтоване різке гальмування

Раптове гальмування без видимої причини змушує інших водіїв різко реагувати, що може призвести до аварійної ситуації, особливо в умовах щільного руху. Те саме стосується дрифту на жвавих вулицях.

Повільний рух у швидкісній смузі

Водії, які рухаються надто повільно у лівій смузі, створюють перешкоди для нормального руху та провокують небезпечні обгони. Водіям, які хочуть їхати повільно, треба рухатись у правій смузі.

Раніше "Телеграф" також писав про 3 моделі авто, які безпомилково викажуть скуфа. Ось які машини такі чоловіки найчастіше водять.