"Йди за кораблем": українці відповіли Фіцо на пропозицію віддати РФ території

Читать на русском
Автор
930
Роберт Фіцо
Роберт Фіцо. Фото facebook.

Українців обурила заява прем’єр-міністра

Слова прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який заявив, що Україна має віддати частину своїх територій Росії для припинення війни, вже прокоментували на офіційному рівні й в соціальних мережах громадяни висловилися про цю пропозицію.

Спікер МЗС України Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook написав пост, в якому висловився щодо фраз Фіцо. Він наголосив, що без безпеки в Україні не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі в цілому.

"Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо: "Має бути якийсь компроміс. Чому вони (українці) очікують, що росіяни підуть із Криму, Донбасу та Луганська? Це не реально".

Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ані України, ані Словаччини, ані будь-якої іншої країни", — написав Ніколенко.

Також він додав, що Україна та партнери докладають величезних зусиль для виведення росіян з Криму, Донбасу та Луганська, щоб вони не пішли далі, зокрема й у Кошицький, Пряшевський та інші словацькі краї. Ніколенко впевнений, що без безпеки в Україні не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі в цілому.

Що пишуть у мережі

Така заява Фіцо очікувано обурила користувачів мережі. Деякі з них зазначили, що такий "вихід" не призведе до закінчення війни, оскільки за кілька років Росія нападе знову.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Фіцо заявив про готовність Словаччини надати гуманітарну допомогу Україні. Проте постачати зброю країна не буде точно.